Brabants initiatief op het gebied van Langer Zelfstandig Thuis Wonen

Langer Zelfstandig Thuis Wonen is voor veel mensen een grote wens.

Vooral (zorg- of hulpbehoevende) ouderen vinden het belangrijk zolang mogelijk thuis te midden van hun bestaande sociale omgeving te kunnen blijven functioneren. Veel huizen zijn echter niet ingericht op ‘langer zelfstandig thuis wonen’. Thuis zijn er ook vaak fysieke belemmeringen zoals drempels, een steile of onhandige trap of nauwe doorgangen die leiden tot valgevaarlijke situaties.

Met AanklikThuis is er een slimme oplossing voorhanden waarbij huidige woningen tijdelijk worden getransformeerd naar een woning waar oudere, zorgbehoevende personen aangenaam, veilig en betaalbaar kunnen blijven wonen. Dat doen wij door de bestaande woning te koppelen aan een aanklikbare zorgwoning. De aanklikbare zorgwoning is energievriendelijk uitgevoerd (Nul Op de Meter) door het gebruik van zonnepanelen; daarnaast maakt de aanklikbare zorgwoning gebruik van houtskeletbouw met natuurlijk isolatiemateriaal, dat een hoge isolatiewaarde kent en door de natuurlijke constructie zorgdraagt voor een prettig leefklimaat.

De aanklikbare zorgwoning, die bestaat uit een volledig ingerichte slaap- en badkamer, is er in een 1-persoons en 2-persoons variant.

Naast de aanklikbare zorgwoning heeft AanklikThuis concepten voor mantelzorgwoningen (met naast een slaapkamer en badkamer, een aparte woonkamer en keuken) en complete kleinschalige woonvoorzieningen (voor 6-24 woningen).

Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering van de AanklikThuis oplossingen. Een vergoeding vanuit de gemeente (WMO) of vanuit de zorgverzekeraar (WLZ) is mogelijk. Een ander voordelig financieel aspect is de terugkoopwaarde. AanklikThuis is een circulaire onderneming, en vindt het belangrijk dat de gebouwde producten zo lang mogelijk (her)gebruikt worden. Dit  betekent dat de zorgwoning kan worden terugverkocht aan AanklikThuis indien deze niet meer in gebruik is. 

AanklikThuis is een Brabants initiatief, waaronder een bouwbedrijf uit Boekel (E&B Systeembouw), een bouwbedrijf uit Wanroij (Laarakkers-Wijnhoven) en een sociale ondernemer uit Eindhoven. 

Hierbij maak ik u attent op dit initiatief, indien u meer informatie wenst of een presentatie in uw kring wil ontvangen zijn wij graag bereid deze te verstrekken.

Meer informatie treft u aan op onze website, www.aanklikthuis.nl.

Wij hebben deze mail gestuurd naar een niet gepersonaliseerd en algemeen data bestand. Graag sturen wij u deze informatie naar een persoonlijk email adres als u dat wenst.

Indien u deze mailing niet langer wilt ontvangen gelieve dit aan te geven, dan verwijderen wij dit algemene email adres uit onze database.

Met vriendelijke groet,

Wilfried Gradus

Algemeen Directeur

+31 (0) 6 2802 5099

www.aanklikthuis.nl