Website Toneelgroep Westerbeek

toneel-westerbeek-gouden-peerdLang hoeft Theo Barten er niet over te denken. Hij herinnert zich nog goed hoe Pastoor Meffertin 1961 op bezoek kwam en opmerkte dat er in Westerbeek eigenlijk niet veel te doen was op cultureel gebied. Zou het geen goed idee zijn om een paar verenigingen of clubs op te richten. Het woord sport viel en toneel. Theo’s antwoord was heel duidelijk. Voor basket-bal kon de  pastoor maar beter bij een ander aankloppen, maar wat het toneel betrof. Daar had hij zeker oren naar. In Rijkevoort had Theo al ervaring opgedaan met de belichting bij toneeluitvoeringen. Toen Theo het idee besprak met Wim Vloet, kwam het al gauw in een stroomversnelling. Wim, die in het verleden vaker op de planken had gestaan nam enthousiast het voortouw en al gauw werd een bestuur gevormd. Tjeu Lange, Jo Verbruggen, Wim zelf en Theo Barten besloten de kar te trekken. Geestelijk adviseur werd Pastoor Meffert. Niet dat hij zich met de keuze van het stuk of de uitvoering bemoeide, maar in die tijd was het vanzelfsprekend voor elke vereniging of club om een geestelijk adviseur te hebben. Zelfs een bijenclub, om maar eens iets te noemen, had er een.

Kijk voor historie en achtergrondinformatie ook eens website van Toneelgroep Westerbeek >