Nieuwsbrief buitengebied Sint Anthonis

Deze nieuwsbrief is anders dan u van ons gewend bent. Maar we leven op dit moment in een actualiteit die ook anders is dan we gewend zijn. Buitenactiviteiten zijn grotendeels gestopt of opgeschort en evenementen zijn afgelast. Voor sommigen betekent dit dat hun bedrijf nauwelijks kan draaien en voor anderen verandert er niet veel omdat er in een normale situatie ook niet zoveel verkeer op het bedrijf aanwezig is en bijvoorbeeld veel digitaal wordt afgehandeld. En ook in de thuissituatie is alles anders; kinderen zitten thuis met hun schoolwerk en volwassenen werken ook zoveel mogelijk thuis. De crisis treft u en uw naasten mogelijk ook in de gezondheid. Ons medeleven gaat uit naar iedereen die door de coronacrisis wordt geraakt.Met deze nieuwsbrief laten wij u weten dat de dienstverlening van het gemeentehuis doorloopt en dat onze medewerkers bereikbaar zijn. Niet fysiek, want ook voor de medewerkers geldt dat zij, waar mogelijk, thuis aan het werk zijn. Maar telefonisch en per mail staan zij voor u klaar.
 Column burgemeesterIn een maand tijd is door de coronacrisis de hele wereld op zijn kop komen te staan. Ook in de gemeente Sint Anthonis zijn de gevolgen voor particulieren en ondernemers aanzienlijk.Lees verder
 Meetnetwerk voor meten fijnstofEnige tijd geleden is binnen de gemeente Sint Anthonis gestart met de voorbereidingen voor een meetnetwerk voor het meten van fijnstof.Lees verder
 KeukentafelgesprekkenTijdens het keukentafelgesprek gaat gemeente Sint Anthonis het gesprek met de agrarisch ondernemers aan. De afgelopen tijd hebben wij dit al met tientallen ondernemers gedaan en dit heeft veel goede reacties opgeleverd.Lees verder
  ZLTO Land van CuijkDe afdeling ZLTO Sint Anthonis gaat op in ZLTO, afdeling Land van Cuijk. Eind februari hebben we als gemeente afscheid genomen van de plaatselijke bestuurdersleden.Lees verder

Steun voor jouw bedrijfOm in aanmerking te komen voor steun van de overheid, moet je bedrijf behoren tot een reeks geselecteerde branches (sbi-codes). Sommige bedrijven vallen daar buiten, terwijl er toch echt hard hulp nodig is. De overheid biedt nu de mogelijkheid aan te geven dat een bepaalde branche toegevoegd zou moeten worden.Melding maken van branche 
  
 Thuiswinkelen in Land van CuijkEen groot aantal ondernemers kan, ondanks dat hun bedrijf nu op slot zit, de klanten van dienst blijven. Zij hebben kunnen regelen dat hun producten bezorgd worden. Lokaal en regionaal blijven winkelen is nu van groot belang om straks verzekerd te blijven van een vitale leefomgeving! Op deze website staan ze allemaal verzameld. Aanmelden van een bedrijf kan ook via de site.

Kijk op Thuiswinkelen in Land van Cuijk
Activiteiten afgelastEen van de gevolgen van de coronacrisis is dat verschillende activiteiten die gepland stonden zijn afgelast.
 
De toekomst is nu: 24 maart
Deze bijeenkomst voor ondernemers is komen te vervallen. Geïnteresseerden, die zich reeds hadden aangemeld hebben persoonlijk bericht ontvangen. Zij ontvangen opnieuw een bericht als de bijeenkomst na de crisis weer wordt ingepland.
 
Iets met boeren’: 8, 9 en 10 mei
De interactieve theaterproductie is voor dit voorjaar geannuleerd. Op een later tijdstip wordt bekeken of de productie opnieuw kan worden opgestart. Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van lokale en professionele spelers en de actualiteit van het programma.
Onze nieuwsbrief is voor iedereen!Ken jij nog mensen die het ook interessant vinden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van ons buitengebied? Stuur dan vooral de nieuwsbrief door aan vrienden, familie en/of collega’s.

Nieuwe lezers kunnen zich hier aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief of door een mail te sturen naar redactie@sintanthonis.nl

      
Gemeente Sint Anthonis

Brink 3, 5845 BH Sint Anthonis
Postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis
(0485) 38 88 88
redactie@sintanthonis.nlAfmeldenCookiewetgevingUw privacy