75 jaar vrijheid

75 JAAR VRIJHEID
Burgemeester Marcel Fränzel zal op maandag 4 mei 2020 in alle dorpen van onze gemeente bij de oorlogsmonumenten een bloemstuk leggen. Omdat de gemeentelijke dodenherdenking, welke dit jaar in Westerbeek zou plaatsvinden,vanwege de maatregelen rondom het corona virus niet doorgaat zal de burgemeester om 19:00 uur een krans leggen bij het monument in Westerbeek. Jakob Tonnis zal namens Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando ook een krans leggen.  Aansluitend zal bij de oorlogsgraven op ons kerkhof bloemen gelegd worden. Deze krans- en bloemlegging vindt in verband met corona in een kleine kring plaats.
De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen, in aanwezigheid van alleen minister-president Rutte, burgemeester Halsema van Amsterdam en voorzitter Verbeet van het Nationaal Comité, een krans bij het Nationaal Monument. Koning Willem-Alexander houdt tijdens de herdenking een toespraak. De Nationale Herdenking wordt live uitgezonden door de NOS.