Schrijf mee met het Groot Dictee van Sint Anthonis

Het Groot Dictee van de Nederlandse taal komt al een tijd niet meer op televisie maar in Sint Anthonis blijft het een mooie, jaarlijkse traditie: het Groot Dictee van Sint Anthonis.Omdat het vanwege Corona dit jaar niet mogelijk is taalliefhebbers fysiek bij elkaar te laten komen, is ervoor gekozen het dictee als podcast op te nemen. Op deze manier kunnen taalliefhebbers toch hun kennis van de Nederlandse taal en spelling testen én genieten van de met zorg samengestelde dicteetekst met een lokaal tintje. Ook voor deze editie heeft Piet Vloet een tekst geschreven. Deze draagt als titel ‘Geplaveid Wanroij’ en beschrijft de perikelen rond het onderhoud van de N602.
De podcast van het Dictee is voorgelezen door Piet Verhoeven en is te vinden op de website van BiblioPlus. Het nakijken van de tekst is dit jaar een doe-het-zelfklus. Winnaars en verliezers zijn er dan ook niet. De felbegeerde IBIS trofee blijft een jaartje in de kast. Wel worden onder de deelnemers van het Groot Dictee van Sint Anthonis 2020 twee taalboeken verloot. Schrijf je ook mee? Je vindt meer informatie en het dictee op www.biblioplus.nl/dictee