De Schans 2.0

Beste inwoners van Westerbeek 

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging. Eindelijk is het zover. De Schans gaat verbouwen. Althans, we hebben bij de Gemeente ons plan ingediend en de plannen zien er goed en onderbouwd uit. 

Maar wat zijn onze plannen? 

Aanpassingen aan het pand om jaarlijks energiekosten te besparen zoals, zonnepanelen (deze liggen inmiddels al op het dak), vervanging lampen door Ledverlichting, vervangen raamkozijnen, vernieuwen luchtbehandelings- en verwarmingssysteem. Maar daarnaast willen we het gebouw een moderne uitstraling geven o.a. door het vernieuwen van plafond en wanden/lambriseringen, het vernieuwen van meubilair, gordijnen en sanitair. En door een centrale ontmoetingsplek te creëren rondom de bar. Met deze investeringen willen we het 100 jaar oude gebouw weer toekomstbestendig maken en mogelijkheden creëren voor behoud en ontwikkeling van de sociale samenhang in onze gemeenschap. Maar net zoals iedereen moeten wij ons natuurlijk ook aan de voorschriften houden en hebben dus verschillende vergunningen ingediend, zoals een bouw- en sloopvergunning en een omgevingsvergunning. We wachten op goedkeuring hiervan. 

De plannen zijn er…..nu de uitvoering nog. 

Er is één hoofdaannemer, omdat er toch wat bouwtechnische zaken verricht moeten worden en het gebouw zwaar gedateerd is. We willen jullie allen op de hoogte houden van de werkzaamheden via het dorpsjournaal. Het begin is er! 

Namens het bestuur: Jan Bos, Angeline van Duren, Bertie van Kempen, Kaz van Mil, Anouk Ebben en Wil Spierings. Wil is vanaf het begin de “kartrekker” met dit plan indienen bij de Gemeente en is het 1e aanspreekpunt bij de verbouwing. Wij zijn heel blij, dat hij ons hier verder mee wil helpen. Voor vragen en aandachtspunten mag je hem altijd bellen: 06-30064535