Info bijeenkomst Aftrek zorgkosten bij belasting aangifte

Land van Cuijk, 3 februari 2021


Informatiebijeenkomst over aftrek zorgkosten bij belastingaangifte

Op dinsdagavond 2 maart 2021 organiseert Centrum Mantelzorg samen met Sociom een online informatiebijeenkomst over de aftrek van zorgkosten bij belastingaangifte. Als je veel zorgkosten hebt, mag je bepaalde kosten namelijk aftrekken in de aangifte. Het gaat om specifieke zorgkosten die onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn. Dit kan zorgen voor financieel voordeel.

Een aangifte is altijd persoonsgebonden. De enige kosten die je af kunt trekken die niet voor jezelf zijn, zijn vervoerskosten voor ziekenvervoer. Ook daarvoor gelden voorwaarden. Vooral bij een laag inkomen is de kans op aftrekbare zorgkosten groot. Daniëlle van Dijck, sociaal werker en sociaal raadsvrouw bij Sociom, zal deze avond voorlichting geven over hoe deze aangifte juist gedaan kan worden.  

De bijeenkomst vindt online plaats via Microsoft Teams, van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemers ontvangen een link en instructie. De bijeenkomst wordt ook opgenomen, zodat deze later nog teruggekeken kan worden. Aanmelden kan tot 26 februari via www.mantelzorglvc.nl of neem contact op met Centrum Mantelzorg Land van Cuijk, 0485-700500 of mantelzorg@sociom.nl.