NIEUW KRUISBEELD

NIEUW KRUISBEELD.

De entree van Westerbeek, vanaf de weg tussen Overloon en Oploo, hebben wij verfraaid met een modern kruisbeeld, dat de toevallige passant aan het denken zal zetten. Een kruisbeeld als kunstvoorwerp met een verwijzing naar de oorlog, zoals die in onze regio is gevoerd.  Uit handen van onze plaatselijke kunstenaar Juul Baltussen is dit prachtig kruisbeeld met de invulling van de omgeving tot stand gekomen. De gebruikte materialen voor het corpus zijn bom- en granaatscherven die door de jaren heen in de omgeving van Westerbeek zijn gevonden. 

De onthulling wordt zaterdag 11december 2021 door Anja en Wendy Barten, dochters van de heer Theo Barten, verricht. De heer Barten, die in het verleden het oude kruisbeeld onderhield, heeft kort voor zijn overlijden het schaalmodel van het kruisbeeld nog kunnen zien.