Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden budget

Persbericht

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden budget

Woensdag 28 september van 19.30-21.30 uur.
Locatie:
MFA de Valuwe, de Valuwe 1 in Cuijk

Op woensdagavond 28 september organiseert het Mantelzorg- & vrijwilligersplein een informatiebijeenkomst over het Persoonsgebonden budget (PGB) voor mensen die voor de keuze staan hoe ze hun zorg of ondersteuning gaan regelen: met een PGB of juist niet, dus voor mogelijke budgethouders.

Het PGB is een budget waarmee men zelf zorgverleners in kan huren voor de zorg die iemand nodig heeft. Mensen met een PGB ontvangen hun budget, afhankelijk van hun zorgvraag, uit één van de vier volgende wetten: de Jeugdwet (via de gemeente), de Wmo (via de gemeente), de Wlz (via het zorgkantoor) en de Zvw (via de zorgverzekeraar).

Hans van der Knijff van Per Saldo geeft deze avond voorlichting over:

  • Wat is een PGB en wat zijn de verschillen met zorg in natura?
  • Is een PGB iets voor jou? Hoe maak je een bewuste keuze voor het PGB of zorg in natura, of een combinatie van beide?
  • Wat komt er allemaal kijken bij het beheren van een PGB?
  • Waar kun je een PGB aanvragen?
  • Waar kun je terecht voor meer informatie, hulp en advies?

De bijeenkomst is expliciet bedoeld voor mantelzorgers.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelding, kun je terecht bij Mantelzorg- en Vrijwilligersplein. Telefoon: 0485-700500 of e-mail: mvplein@sociom.nl. Aanmelden (verplicht) kan voor 21 september via de website www.mvplein.nl.