Nieuwsbrief Erfgoedbeleid

De gemeente Land van Cuijk gaat nieuw erfgoedbeleid ontwikkelen. De gemeente wil dat het beleid aansluit bij wat de inwoners belangrijk vinden. Voor Westerbeek kan dat bijvoorbeeld zijn: het Kerkgebouw, het Paasvuur, of wat je zelf belangrijk vindt om te behouden.

Invullen vragenlijst erfgoedparels

U helpt ons door het invullen van een vragenlijst. Alle inwoners kunnen daarin aangeven welk onroerend erfgoed en historische plekken voor u van belang zijn, welke thema’s extra aandacht verdienen en wat we absoluut niet mogen vergeten. Kijk op https://www.gemeentelandvancuijk.nl/erfgoed

of klik op onderstaande link om naar de vragenlijst te gaan https://new.maptionnaire.com/q/6lw2idz4pbp8

Op locatie in gesprek over erfgoed

Op 10, 11 en 12 oktober organiseren we een aantal bijeenkomsten waar we in gesprek gaan met de inwoners en andere belangstellenden over het culturele erfgoed van de gemeente Land van Cuijk. Dat doen we met behulp van een interactieve tafel waar we door middel van uw aangedragen informatie, ideeën en inspiratie opdoen voor het nieuwe erfgoedbeleid. Welke kansen zijn er voor het erfgoed? Met welke thema’s kunnen we aan de slag? Wij horen het graag van u. We nodigen u van harte uit om één van deze bijeenkomsten bij te wonen.

Maandag 10 oktober15.00-17.00 uur in MFA De Valuwe te CuijkDe Valuwe 1 te Cuijk
 19.30-21.30 uur in De Weijer te BoxmeerDe Raetsingel 1 te Boxmeer
Dinsdag 11 oktober19.30-21.30 uur in Het Lagerhuis te MillBeerseweg 9 te Mill
Woensdag 12 oktober15.00-17.00 uur in het gemeentehuis GraveArnoud van Gelderweg 71 te Grave
 19.30-21.30 uur in de Oelbroeck te Sint AnthonisBreestraat 1D te Sint Anthonis

Wilt u deelnemen aan één van deze gesprekken? Mail ons dan wanneer u komt via erfgoed@landvancuijk.nl. Overigens is vooraf aanmelden niet verplicht. U mag ook zo binnen komen lopen.

——————————————————————————————————–

Misschien bent u al geabonneerd op de burenmailing van vliegbasis de Peel, maar desondanks wil ik die graag onder uw aandacht brengen.

In de mailing wordt aangegeven dat er op 17 oktober een belevingsvlucht plaatsvindt met een F35 jachtvliegtuig en dat hiervoor 2 informatieavonden plaatsvinden in Bakel en Venray.

Verder kan ik nog melden dat er tijdens de vlucht 6 bemande meetstations worden geplaatst, onder andere in Holthees en Overloon. Daarnaast wil de gemeente Land van Cuijk zelf nog 3 onbemande meetstations plaatsen in Vierlingsbeek, Stevensbeek en Sint Anthonis.

Tijdens een onlangs gehouden ambtelijk overleg over deze belevingsvlucht is nadrukkelijk aangegeven dat deze vlucht niet te vergelijken is met de daadwerkelijke vliegbewegingen uit de dagelijkse praktijk. Dit bleek b.v. op de vliegbases Volkel en Leeuwarden, waar de belevingsvlucht “meeviel”, terwijl bij het echte gebruik van de bases de overlast enorm was.

Tot slot wijs ik nog op de passage dat bureau Invior een enquête houdt over de belevingsvlucht. In de informatiebrieven die nog komen over de belevingsvlucht wordt een link gelegd naar deze enquête, zodat iedereen deze kan invullen.

Met vriendelijke groet, Fons Opheij

lid werkgroep de Peel zuidelijk deel Land van Cuijk en burgerlid namens de gemeente Land van Cuijk in de commissie COVM de Peel (Commissie Overleg Voorlichting en Milieu)

Burenmailing van het ministerie van Defensie
Ook het Ministerie van Defensie informeert inwoners over de heropening van vliegbasis De Peel. U kunt zich abonneren op de burenmailing van Defensie. Stuur daarvoor een mail naar:
informatiedepeel@mindef.nl