AFVALKLANDER 2023

Afvalkalender ook dit jaar digitaal
Gemeente Land van Cuijk vindt het belangrijk om haar inwoners juist en effectief te informeren. Door informatie digitaal te verspreiden kan de gemeente snel inspelen op actualiteiten. De afvalkalender is daarom ook dit jaar alleen digitaal beschikbaar. Op deze manier weten de inwoners altijd wat de juiste inzameldag van het afval is, ook als het is een keer anders is dan normaal. De papieren afvalkalender is al snel niet meer actueel als een ophaaldag wijzigt. Het is daarnaast kostenbesparend en ook nog eens duurzaam omdat het papier en transport voorkomt. De afvalkalender voor 2023 is vanaf halverwege december beschikbaar via de website en DeAfvalApp. DeAfvalApp DeAfvalApp heeft meer voordelen dan de papieren afvalkalender dankzij handige functies. In DeAfvalApp staan de ophaaldata en via de app kun je herinneringen ontvangen, zodat je niet meer vergeet om je afval aan de weg te zetten. Ook krijg je een melding als een ophaaldag wijzigt. Dat is handig tijdens bijvoorbeeld gladheid en sneeuw. Daarnaast bevat de app informatie over het
scheiden van afval en milieustraten. DeAfvalApp is te downloaden in de App Store (voor iPhone of iPad) of Google Play Store (voor mobiel of tablet). Website Naast DEAfvalApp staan de ophaaldagen en de afvalkalender ook op onze website www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender. Je kan via de website de ophaaldagen koppelen aan je eigen agenda op je mobiele apparaat (iCal) of de kalender downloaden. Heb je vragen over het scheiden van afval, containerlocaties van oud papier en luiers en (mini)milieustraten kijk dan ook op de website voor meer informatie. Toch op papier? Wil je de afvalkalender 2023 liever op papier? Print dan de afvalkalender uit via de website. Dit kan vanaf halverwege december. Als dit niet lukt, bel ons dan via telefoonnummer 0485-854000 dan denken we met je mee voor een oplossing. In week 50 publiceren we algemene informatie over afval en milieustraten op de gemeentepagina in de krant. Vanwege 20 verschillende routes in Land van Cuijk en Boekel is het niet mogelijk om de afvalkalender ook op de gemeentepagina van de krant te publiceren. De routes zijn op postcode ingedeeld en door een kern of wijk lopen soms meerdere routes.