INTRODUCTIE Gemeente land van Cuijk

Beste inwoners van Westerbeek

We zijn al bijna een jaar onderweg als gemeente Land van Cuijk. Het is nog steeds een beetje nieuw, maar veel begint gelukkig ook al een beetje vertrouwd te raken. We bestaan uit maar liefst 32 dorpen en Grave als stad. Qua grondoppervlakte is het Land van Cuijk, de grootste van Brabant. Al zijn we een grote gemeente, als mensen blijven we graag dichtbij in verbinding met iedere kern. Er zijn het afgelopen jaar al vele mooie ontmoetingen geweest, maar nog lang niet met iedereen. Daarom stellen de gebiedswethouder Mark Janssen-van Gaal en gebiedsmakelaar Tiny Strik zich graag aan jullie voor. Jullie zijn ook altijd welkom voor een gesprek.

Gebiedswethouder Mark Janssen-van Gaal

Mark Janssen- van Gaal (1984) is getrouwd met Femke en trotse vader van Jorik en Janne. Geboren in Boxmeer, getogen en wonend in Wilbertoord. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond. Sinds de start van de nieuwe gemeente, is hij werkzaam als wethouder ruimtelijke ontwikkeling, landbouw & gemeentelijk vastgoed. Daarnaast is hij gebiedswethouder voor de dorpen Landhorst, Wanroij, Westerbeek en Oploo.

Mark: “Westerbeek is mij heel vertrouwd. Dat zal er ook mee te maken hebben dat het net als Wilbertoord een peeldorp is, met een klein aantal inwoners waar we zelf als inwoners veel moeten doen en ook graag doen. Want Westerbeek is echt heel actief. Er wordt veel gezamenlijk opgepakt vanuit dorpscoöperatie Samen1Westerbeek en door verenigingen en werkgroepen.

Van onder andere het beheer van het evenemententerrein, woningbouw tot de verbouwing van gemeenschapshuis De Schans. Dat krijg je alleen met een goede samenwerking en een heel sterke onderlinge verbinding voor elkaar.

En waar ik ook meteen weer aan moet denken is de voorstelling Showtime ter ere van het 100-jarig jubileum. Wat een klasse! Ik heb van het begin tot het eind genoten. Ook dat is met recht iets om trots op te zijn, zeker als je dit als klein dorp voor elkaar krijgt”.

Gebiedsmakelaar Tiny Strik

Tiny Strik woont samen met zijn partner Nelly in het dorpje Beers (ook daar geboren en getogen). Hij is in januari 1981 zijn ambtelijke loopbaan gestart bij de gemeente Wanroij en is daarna bij de eerste herindelingsronde (1994) gaan werken bij de gemeente Sint Anthonis (laatstelijk in de functie van projectleider leefbaarheid). Nu is hij dus per 1 januari 2022 bij de gemeente Land van Cuijk werkzaam als gebiedsmakelaar voor 9 kernen. Uiteraard ook de dorpen Landhorst, Wanroij, Westerbeek en Oploo, maar ook voor de dorpen Haps, Ledeacker, Sambeek, Sint Anthonis en Stevensbeek (met als gebiedswethouder Willy Hendriks-van Haren).
De gebiedsmakelaar is de verbindende schakel tussen gemeente en alle inwoners en (maatschappelijke) organisaties. Bij hen kunnen inwoners terecht voor vragen en ideeën over de woon- en leefomgeving. Ze denken mee, wijzen de weg binnen de gemeentelijke organisatie en weten goed welke instanties er in de gemeente actief zijn. Ze werken intensief samen met de gebiedswethouder, het gezicht in de kern namens het gemeentebestuur.

Heb je vragen over of ideeën voor je woon- en leefomgeving? Neem dan contact met ons op via: gemeente@landvancuijk.nl.