Themamiddag De veerkrachtige mantelzorger – Alzheimer Café Boxmeer

Wanneer iemand de diagnose dementie krijgt, dan heeft dit een grote invloed op zijn of haar leven. Ook op het leven van zijn of haar familie en naasten, want in de meeste gevallen komt de directe zorg bij hen terecht. 

Het is bijzonder om te zorgen voor de persoon die veel voor je betekent. Zij kunnen namelijk altijd op jou vertrouwen. Als mantelzorger is het daarom zo belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Daarom organiseert het Alzheimer Café een themamiddag, speciaal voor de mantelzorgers die zorgen voor mensen met dementie in Boxmeer.

Themamiddag ‘De veerkrachtige mantelzorger’

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en hun naasten. Speciaal voor de mantelzorger is er op woensdag 12 juli aanstaande een themamiddag ‘De veerkrachtige mantelzorger’: “Voor een mantelzorger is het de kunst om in balans te blijven. We gaan praktisch aan de slag met ons vermogen om te herstellen en terug te veren. We starten met het onderzoeken van onze veerkracht en doen verschillende oefeningen om deze te vergroten.”

Mantelzorgconsulenten van het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein Renske Leenders en Sacha Lukassen zijn deze themamiddag aanwezig en zij gaan samen met jou aan de slag om je veerkracht te verkennen en oefenen om deze te vergroten. Andere vragen beantwoorden ze ook graag.

Het Programma van deze middag: 

13.30u – Inloop

14.00u – start themamiddag

16.00u – einde 

Deze themamiddag vindt plaats bij De Weijer (Weijerplein 1, 5831 KC Boxmeer). Wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met Alzheimer Afdeling Land van Cuijk & Gennep, 

tel. 06-27319019 of gaan naar dan de website: www.alzheimer-nederland.nl.