Westerbeek Groen

Westerbeek doet dit jaar weer mee met PlanBoom.
Via deze regeling kunnen boeren en particulieren in het buitengebied gratis boompjes planten, mits ze bereid zijn die minimaal 10 jaar te laten staan.
Je komt in aanmerking voor de regeling als je minimaal 100 mvogelbos of houtwal aanplant. Dat betekent dat er minimaal 60 inlandse boompjes of struiken geplant moeten worden. Een struweelhaag van 50 strekkende meter voldoet ook aan de eisen.
Neem als je in aanmerking wilt komen voor die regeling contact op met landvancuijkgroen@outlook.com, zij sturen dan het aanvraagformulier en begeleiden de aanvraag.
Het planten doe je in overleg met onze contactpersoon en iemand namens het IVN. Het is natuurlijk leuk als er meer vrijwilligers (en kinderen) meedoen.

Je kunt ook boompjes aanvragen op openbaar grondgebied of aan de dorpscooperatie  vragen dat te doen als je een geschikte locatie weet. Daarvoor moet je wel toestemming hebben van de eigenaar. Op die wijze zijn in vorige jaren al bijna 2000 boompjes geplant langs fiets- en wandelpaden op grond van de gemeente en het waterschap.
Aanvragen van boompjes via PlanBoom kan van augustus tot half oktober.
Waarschijnlijk komt er in november ook weer een weggeefactie van boompjes voor mensen in de bebouwde kom.
Wil je andere groenprojecten in ons dorp neem dan contact op met de contactpersoon van S1W, Rob van den Oever (Rob@Samen1westerbeek.nl).
Als je wilt weten of op jouw grond andere groensubsidies van toepassing zijn, kijk dan op het groenloket van Brabants Landschap (zie QR-code).

Afbeelding met tekst, boom, schermopname, Afdrukken

Automatisch gegenereerde beschrijving

Met vriendelijke groet, dorpscooperatie S1W in samenwerking met IVN De Maasvallei.

IVN De Maasvallei is een natuureducatiebeweging die werkt in de voormalige gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer, met ruim 350 leden.
Actie Plan Boom is een initiatief van Brabants Landschap, IVN-Brabant en de BMF. De postcodeloterij en Trees For All zijn de geldschieters.