Continuiteït voor de proeflocatie

Nieuwsbrief augustus 2023 Bekijk de webversieContinuiteït voor de proeflocatieProvincie Noord-Brabant stelt de komende 10 jaar 30 hectare landbouwgrond beschikbaar voor de huidige proeflocatie van AgroProeftuin de Peel. Samen met vijf aangrenzende hectaren van de gemeente Maashorst mogen we deze grond blijvend inzetten voor landbouwinnovatie.

Hier zijn we natuurlijk heel blij mee. Dit geeft continuïteit aan de proeflocatie. Het biedt boeren en andere vernieuwers op de mogelijkheid meerjarige experimenten met nieuwe gewassen en teeltmethoden op te zetten. 

Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver, Ronald Luijkx (links) van AgriFood Capital en wethouder Jeroen van den Heuvel van Maashorst bekrachtigden de grondoverdracht op de proeflocatie van AgroProeftuin de Peel. Lees hier waarom provincie en gemeente bijdragen