Wat als je geen mantelzorger meer bent?

Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst kunnen wij je helpen bij een nieuwe invulling

Als mantelzorger ben je een (groot) deel van je tijd bezig om te zorgen voor een ander. Bijvoorbeeld voor je man, vrouw, moeder, vader of ander familielid of naaste. Het kan zijn dat deze zorg in een keer niet meer nodig is, omdat deze persoon helaas is overleden. Hoe pak jij jouw leven dan weer op? Het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein organiseert hiervoor in samenwerking met Sociom een tweetal bijeenkomsten op donderdag 26 oktober en 2 november aanstaande.

Eerst zetten we een pas op de plaats. Want wanneer je een langere tijd intensief voor een ander gezorgd hebt, verandert er veel als die persoon komt te overlijden. Ten eerste moet je het verlies van jouw dierbare verwerken. Dat kost aandacht, tijd en energie. Het zorgen voor de ander bracht ook mooie dingen met zich mee. De eerste bijeenkomst staat volledig in het teken hiervan.

In de tweede bijeenkomst staan we stil bij een nieuwe invulling geven aan het leven. Vaak stond het zorgen op de eerste plaats en kwamen jouw eigen persoonlijke, sociale en maatschappelijke behoeften en interesses daarna. Wanneer mantelzorg wegvalt, komt hier weer tijd voor vrij.

Tijdens de bijeenkomsten staan jouw eigen ervaringen centraal en komen – op een zinvolle en positieve manier – verliesverwerking, eenzaamheid en het opbouwen van een eigen netwerk aan bod. De bijeenkomsten worden begeleid door Renske Leenders, (consulent mantelzorg), Tuyen Nguyen (algemeen maatschappelijk werker) en Marieke Reijs (coördinator Sociom ZIN) en een ervaren vrijwilliger van Sociom.

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 26 oktober en 2 november van 10.30 uur tot 12.30 uur (inloop vanaf 10.15 uur). Wanneer je deelneemt, word je beide bijeenkomsten verwacht. Voorafgaand aan de bijeenkomst vindt er een telefonische intake plaats. Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen aan deze bijeenkomsten.

Locatie: klooster Sint Agatha, Kloosterlaan 24, 5435 XD Sint Agatha. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Meld je aan via mvplein@sociom.nl of via 0485 700 500. Voor meer informatie kun je kijken op mvplein.nl.